Rootkit tvinger deg til reinstallasjon

Microsoft advarer mot en ny malware som visstnok gjemmer seg inne i boot sektoren til harddisken. Og eneste løsning for å fikse det er å installere Windows på nytt.

Den nye trojanen har blitt døpt Propureb av Microsoft. I deres Malware-senter på MMPC skriver Chun Feng at dersom systemet ditt blir infisert, må du fikse MBR (Master Boot Record) og dermed bruke en gjenopprettingsplate for å sette systemet ditt tilbake.

Man kan ikke fjerne denne trojanen med et antivirusprogram. Microsoft selv har lagt ut en anbefaling om å lagre viktige filer og reinstallere Windows på en nyformatert disk.

Chun Feng har lagt ut referanser til hvordan man bruker gjenopprettingsverktøyene i de forskjellige utgavene av Windows. For å skrive ny MBR må man gå inn i gjennopprettingskonsollet til Windows og skrive “fixmbr”.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Comments are closed.