Nytt og raskere SATA-grensesnitt på vei

SATA-IO har annonsert i en pressemelding at de holder på å utvikler et nytt SATA-grensesnitt, som skal gi bedre ytelse og kombinere applikasjonsgrensesnittet SATA med maskinvaregrensesnittet til PCi Express. Ikke overraskende nok vil grensesnittet få navnet SATA Express.

SATA Express: Et nytt grensesnitt for hovedkort med fart på 8GB/s og 16 GB/S.

Grunnen til at SATA-IO nå vil komme med et nytt grensesnitt er mye pga. SSD (Solid State Drive), som vil kreve en større båndbredde og hastighet enn den nåværende farten på 6gb/s. SATA Express vil øke farten betydelig og skal i teorien støtte 8 GB/s og 16 GB/s. I tillegg til å bane vei for nye produkter, vil den nye porten være bakoverkompatibel med eksisterende SATA-produkter.

SATAe-kabler: Også nye kabler blir laget. Men SATAe vil også støtte dagens SATA-kabler.

Selskapet regner med å ha spesifikasjonene klare mot slutten av 2011.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Comments are closed.